Javni poziv za mlade ustvarjalce

Javni poziv je namenjen mladim med 15. in 29. letom, ki niso vpeti v mladinske organizacije in se bodo prijavili s projektom z inovativno idejo za urban kulturni dogodek, ki vsebuje elemente sodobne in moderne kulture. Izbrani ekipi, ki si želi naučiti organizacije kulturnih vsebin, bomo z mentorstvom pomagali pri načrtovanju in izvedbi dogodka, ki ga bodo izpeljali do konca februarja 2020. Cilj razpisa je spoduditi čim večje število mladih, da se aktivirajo, nehajo jamrat in končno kaj nardijo.  🙂

Projekt spodbude in mentorstva mladim bomo izvedli v okviru dvoletnega projekta “Urban Culture for Rural Development”, ki ga izvajamo s partnersko organizacijo Mladi za Marof iz hrvaškega Novega Marofa, v okviru programa Erasmus +, z namenom ohranitve in razvoja urbane kulture v obeh okoljih. Z izvajanjem aktivnosti projekta želimo povečati aktivno participacijo mladih, spodbujati kvalitetno mladinsko delo in kreativnost. Hkrati želimo prikazati kvaliteto svojega dosedanjega dela in predstaviti širši javnosti prednosti, ki jih delo na prostovoljskih in kulturnih projektih prinašajo mladim in tudi njihovemu okolju. Obe organizaciji sta zavezani istim ciljem in se faze projekta izvajajo simultano v obeh okoljih.

Mlade belokranjce smo že vključili v raziskavo o stanju urbane kulture v Beli krajini, kjer smo preverili kako se o dogodkih informirajo, kakšne so njihove želje po urbanem kulturnem dogajanju v Beli krajini, da bi znali oblikovati vsebine, ki jih potrebujejo in pravilno z njimi komunicirati. Največ informacij o urbanih kulturnih vsebinah in dogodkih mladi dobijo na socialnih omrežjih, Facebooku in Instagramu, kjer so stalno prisotni, sicer pa informacije, ki pritegnejo njihovo pozornost dodatno raziščejo na spletu. Na socialnih omrežjih si želijo predvsem več video contenta, podcastov, vlogov in meme-grafike.

Ok..

nazaj k prijavi

Prijava mora vključevati ime in priimek prijavitelja, kontaktne podatke prijavitelja in vsaj treh članov ekipe, krajši opis ideje, predviden potrebni material in kaj pričakujete od projekta. Prijave zbiramo do 30. Novembra na mcbitcrnomelj@gmail.com. Rezultate razpisa  bomo objavili 3.decembra 2019 na spletni strani Mladinskega centra BIT in socialnih omrežjih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja