Come Together Youth (YE na spletu)

Mladinska izmenjava ComeTogetherYouth se bo odvijala v okviru projekta Brave New You – Reloaded in bo zaradi omejitev gibanja po Evropi potekala preko spleta in sicer 21. in 28. maja 2021. K udeležbi v tem mednarodnem projektu in mladinski izmenjavi vabimo štiri mlade belokranjce, ki bodo zastopali slovenske barve v debatah in sodelovali tudi v nadaljnjih aktivnostih v živo.

Na spletnem dogodku, ki se bo odvijal preko platforme GatherTown bodo sodelovali udeleženci iz 10 držav, ki so vključene v projekt Brave New You – Reloaded. Govorili bomo o kulturah, kulturnih razlikah, medkulturnosti, kulturnih stereotipih in kako jih preprečevati. Nova znanja in veščine bomo na izmenjavi Come Together Youth pridobivali preko debat o kulturni raznolikosti, kvizev in spoznavanja izzivov, s katerimi se ukvarjajo v okoljih ostalih partnerskih organizacij.

Cilji mladinske izmenjave so:

  • razviti sposobnosti mladih, da postanejo vodje na lokalnem in EU nivoju
  • ustvarjati miselno odprto in tolerantno Evropo, v kateri lahko mladi, ne glede na njihovo ozadje/status v družbi, svobodno in ponosno uresničujejo svoje pravice do aktivnega in enakovrednega sodelovanja v svojih skupnostih
  • povezati in opolnomočiti mlade ljudi iz različnih lokalnih skupnosti po Evropi
  • spodbujati mlade, da postanejo aktivni državljani, nosilci solidarnosti in pozitivnih sprememb v skupnostih
  • združiti mlade v spodbujanju solidarnosti in medkulturnega razumevanja

Izvajanje aktivnosti financira Evropska Unija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja