“EJ TI, SI OK?” okrogla miza o duševnem zdravju mladih

UTRINKI ? iz včerajšnje okrogle mize o duševnem zdravju mladih. Gostji Mateja Đotlo in Eva Kavčič sta nam povedali, da se v času pandemije in po pandemiji pogosto pojavljajo občutki tesnobnosti, negotovnosti zaradi omejevanja socialnih stikov in zaustavitve javnega življenja.

Ob stiski pogovorimo z osebo, ki ji zaupamo, v primeru, da te možnosti nimamo, pa pokličemo anonimni telefon ali odklikamo v spletno svetovalnico. Največ za prijatelja v stiski naredimo z vzpodbudo, ne rešitvijo in nasveti, saj pogosto osebe v stiski potrebujejo le uho prijatelja, ki mu lahko povejo težave in jim je že takoj lažje.

Razložile so nam tudi, da če nam psiholog/psihiater/psihoterapevt ne ustreza, naj poiščemo tistega, ki nam bo. Tudi zobozdravnika zamenjamo, če imamo slabe izkušnje in z duševnim zdravjem ni nič drugače.

Dogodek smo izvedli v okviru Evropskega tedna mladih 2021 z osrednjo temo “Prihodnost je v naših rokah” in odprli teme, ki mladim omogočajo, da postanejo arhitekti svojega življenja, krepijo svojo odpornost in pridobijo življenjske spretnosti, da bodo kos spreminjajočemu se svetu.

#ETM21

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja