(Slovenian) Predstavitev sprejetih Erasmus+ projektov in vpis v šolo pisanja projektov

[:si]

Mladinski center BIT je tudi v letu 2015 ena najuspešnejših slovenskih organizacij pri organizaciji evropskih projektov za razvijanje mobilnosti mladih, ki se izvaja v sklopu programa Erasmus+ Mladi v akciji (www.movit.si). Na predstavitvi V PETEK 5.JUNIJA ob 19.00, v naših prostorih v črnomaljskem gradu vam bomo na kratko predstavili sprejete projekte in njihov vpliv na lokalno okolje (okoli 1200 nočitev).

Hkrati želimo predvsem mlade povabiti v poletno šolo pisanja projektov, saj želimo svoje znanje in izkušnje prenašati na ambiciozno mladino, ki se želi dokazati v evropskem prostoru in preko projektov krepiti svoje osebnostne kompetence. Že v mesecu februarju smo izvedli prvo mladinsko izmenjavo Winter Jobs, ki se je udeležilo 30 mladih iz Slovenije, Slovaške, Turčije, Grčije in Hrvaške. Na predstavitvi pa vam bomo predstavili tudi ostale sprejete projekte:

 • Mladinska izmenjava MANAGE YOUR VOTE (julij):
  Projekta se bo udeležilo 42 mladih iz Slovenije, Hrvaške, Poljske, Romunije, Bolgarije, Portugalske in Malte
 • Mladinska izmenjava OŽIVIMO PARKE (avgust):
  Projekta se bo udeležilo 42 mladih iz Slovenije, Hrvaške, Nemčije, Španije in Turčije
 • Usposabljanje za mladinske delavce ANDVANCED VOLUNTEER MANAGEMENT (oktober):
  Projekta se bo udeležilo 28 mladinskih delavcev iz 19 držav (Albanije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Hrvaške, Cipra, Češke, Estonije, Grčije, Madžarske, Italije, Latvije, Makedonije, Črne gore, Poljske, Romunije, Slovaške, Srbije, Španije in Slovenije)
 • Evropska prostovoljna služba EVS (skozi vse leto):
  Trenutno so pri nas trije portugalski prostovoljci, kmalu pa prideta še prostovoljca iz Portugalske.

MC BIT je tudi ena redkih slovenskih organizacij, ki letos sodeluje v programu Podonavja. V projektu MILESTONES OF LEARNING DEVELOPMENT je nosilni partner mreža SEEYN (www.seeyn.org), ki sodeluje tudi pri organizaciji usposabljanja za mladinske delavce. Po predstavitvi bo sledilo prijetno druženje.

[:]