(Slovenian) 24 UR ŠPORTA – ŠPORTNO OBARVAN VIKEND

[:si]

Mladinski center BIT je v sodelovanju z Lokalno akcijska skupino za preprečevanje zasvojenosti pretekli konec tedna pripravil prireditev 24ur športa, ki je v gibanju združila številne Črnomaljce, prireditev pa je imela tudi dobrodelno noto.

Namen prireditve 24ur športa je bilo ozavestiti mladino in tudi nekoliko starejše, da imajo v Črnomlju med poletjem veliko različnih možnosti za rekreacijo in da čepenje za računalniki in mobilniki ni najbolj zdrava možnost preživljanja prostega časa.

V Mladinskem centru BIT so tako pripravili predstavitev različnih športnih društev občine Črnomelj, organizirali pa so tudi malonogometni turnir za osnovnošolce, košarkarski in teniški turnir, še posebej uspešno pa je bilo 12-urno dobrodelno kolesarjenje, na katerem so zbirali prostovoljne prispevke za pomoč prijatelju kolesarju Tomažu Abscu, ki je zbolel za hudo in redko obliko raka.

Na krožno progo po črnomaljski občini se je podalo 33 kolesarjev, ki so skupaj prevozili 127 krogov oziroma skoraj 2.200 kilometrov. Največ, kar 11 krogov oziroma skoraj 200 kilometrov, je prevozil Stane Žlak. Skupaj z mladinskim centrom so kolesarji zbrali tudi 500 evrov za pomoč kolesarskemu kolegu.

[:]