(Slovenian) V ČRNOMLJU SMO USPOSABLJALI MLADINSKE DELAVCE IZ 17 DRŽAV

[:si]

Konec oktobra smo gostili 28 mladih iz 17-ih držav, ki so se udeležili usposabljanja Advanced Volunteer Management, ki smo ga organizirali in gostili v sklopu evropskega programa Erasmus+. Projekt, ki ga je vodila trojica izkušenih trenerjev, je plod dolgoletnega sodelovanja MC BIT v mreži mladinski organizacij jugovzhodne Evrope SEEYN.

28 mladinskih delavcev iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Hrvaške, Češke, Estonije, Grčije, Madžarske, Italije, Latvije, Makedonije, Črne gore, Poljske, Romunije, Slovaške, Srbije, Španije in Slovenije, je dober teden dni preživelo v Črnomlju, kjer so se udeležili usposabljanja Advanced Volunteer Management. Projekt se je odvijal v Dijaškem domu, ki ga je država letos po zaprtju prenesla na Občino Črnomelj. To je pomenilo, da smo morali v MC BIT sami, skupaj z zunanjimi izvajalci, poskrbeti za pripravo objekta.

Preko interaktivne in kreativne metodologije ter orodij neformalnega izobraževanja smo v MC BIT dvignili nivo kompetenc mladinskim delavcem in vodjam prostovoljcev ter podali nove ideje kako ustvariti, implementirati in vzdrževati kvalitetne sisteme in modele prostovoljstva, kako začeti in organizirati razne prostovoljske projekte, iniciative in aktivnosti, kako voditi razvoj in dobro počutje prostovoljcev, kako promovirati prostovoljstvo in vrednote, ki jih predstavlja, pa tudi kako izboljšati prepoznavnost in priznavanje sposobnosti, znanja ter izkušnje mladih prostovoljcev. Projekt je prinesel tudi nove dogovore glede priprave dolgoročnih strateških partnerstev v okviru akcije K2 v programu Erasmus+ Youth in Action.

Na naslednji povezavi si lahko ogledate kratek video prispevek, ki pokazuje, kako je potekalo usposabljanje:

[:]