Zk bi ostal v Beli krajini?

Agora, javna debata: Zk bi ostal v Beli krajini?

Bi se strinjali s trditvijo, da mladi rojstno Belo krajino zapuščajo? Če da, delite svoje mnenje, zakaj in kako to preprečiti? Je res, da so sami nemotivirani za kakršne koli spremembe?

Regijski NVO center prireja prvo agoro, javno debato na temo mladih v Beli krajini »ZK BI OSTAL V BELI KRAJINI?«, ki bo v petek, 21. februarja, ob 16. uri v večnamenskem prostoru Knjižnice Črnomelj (Ulica Otona Župančiča 7, Črnomelj).

Na delovnem srečanju pričakujemo predstavnike mladinskih organizacij, občin, javnih zavodov, društev in drugih, ki bodo delili svoje poglede na težave mladih v Beli krajini, tudi na obstoječe in načrtovane ukrepe za reševanje omenjenih izzivov.

Dogodek bo moderiran in bo trajal dve uri. Prehodne prijave zbiramo do ponedeljka, 17. februarja, na mcbitcrnomelj@gmail.com.

Javna debata »Zk bi ostal v Beli krajini?«

  • ker ni služb in ker se nič ne dogaja
  • baje ne moremo ničesar spremeniti
  • prej sem peš kot z vlakom
  • nima smisla vztrajati v Beli krajini

Se mladi motimo? Se ne? Kaj storiti? Pridite in povejte, vsako mnenje šteje!

Se vidimo v petek, 21. februarja, 2020 ob 16. uri v večnamenskem prostoru Knjižnice Črnomelj.

AGORA:
Po vzoru grških agor, kjer so potekale javne razprave, bo dvakrat letno odprta javna debata na izbran družbeni izziv, kot so aktivacija mladih, povezovanje na področju turizma, medgeneracijsko sodelovanje, storitve za starejše. Dogodki bodo odprti za vse: občane, predstavnike nevladnih organizacij, gospodarstva, javne uprave, politike … Izvedli ga bomo v štirih občinah, po Črnomlju še v Novem mestu in Trebnjem, kjer bomo skušali reševati navedene izzive in s tem pospešili procese povezovanja akterjev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja