Pogumni novi TI ne dopušča sovraštva!

BRAVE NEW YOU, BREAK THE HATE!

BRAVE NEW YOU, BREAK THE HATE!

Spletna kampanja za vključujočo Evropo #MyInclusiveEurope se je uradno začela. Spremljaj aktivnosti naše mladine po Evropi.

Morda res več ne zaupamo ljudem, a še vedno verjamemo vsemu, kar je zapisano na spletu. Tako mišljenje pogosto vodi h ksenofobiji, sovražnemu govoru, homofobiji in šovinizmu namesto k pravičnosti in solidarnosti.

Na podlagi tega zavedanja smo začeli mednarodno spletno kampanjo MyInclusiveEurope, kjer 50 mladih iz 10 držav (Belgija, Estonija, Nemčija, Grčija, Italija, Makedonija, Portugalska, Slovaška, Slovenija in Švedska) skupaj razpravljajo in delijo svoje izkušnje s sovražnim govorom z namenom, da skupaj ustvarijo alternativne zgodbe. Naš cilj je opolnomočiti te mlade ljudi, da postanejo vodje skupnosti, da prepoznajo in uničujejo sovražne narative in ustvarjajo vključujoče zgodbe za njihove skupnosti. Z #MyInclusiveEurope bomo po Evropi razširili naše aktivnosti, izkušnje in rezultate ter delili nekaj navdihujočih zgodb in praks s katerimi želimo motivirati druge mladostnike in prikrajšane skupnosti.

Brave New YOU – Reloaded omogoča proces krepitve zmogljivosti lokalnih in mednarodnih dejavnosti ter izmenjave mnenj mladih o dekonstrukciji stereotipov in pripravi političnih predlogov za bolj vključujočo Evropo. Tako bodo mladi, ki jim grozi izključenost, postali glavni akterji sprememb na evropski ravni in v svojih skupnostih.

Projekt Brave New YOU – Reloaded – Reloaded financira program Evropske unije Erasmus + za izobraževanje, usposabljanje, mladino in šport (2014–2020). Združuje 11 partnerjev iz 10 evropskih držav s strokovnim znanjem pri delu z različnimi skupinami mladih iz prikrajšanih in marginaliziranih območij. Dolgoročno želi projekt zagotoviti mehanizme stika in vključevanja mladih iz prikrajšanih okolij, prek posebnih sprememb politik in programov. Tako bomo na koncu projekta objavljavili priročnik najboljših praks, ki so jih pridobile mladinske organizacije in skupine, ter orientacijski dokument za prihodnje politične ukrepe.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja